Flavius Bălăcenoiu

    Gorjean de origine, a ajuns în București în  2013 când a început să urmeze Facultatea de Agricultură – specializarea Silvicultură din cadrul USAMV București.

    După absolvirea facultății, din 2017, și până în 2019  a urmat un program de masterat în managementul ecosistemelor forestiere la Facultatea de silvicultură și exploatări forestiere din Brașov. În prezent, este doctorand în cadrul Universității Transilvania din Brașov.

    De profesie este inginer silvic și lucrează ca cercetător științific în cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, concentrându-și activitatea de cercetare în domeniul protecției pădurilor. A fost membru în echipa de implementare a mai multor proiecte naționale/internaționale de cercetare în silvicultură și a prezentat 9 lucrări la conferințe de interes științific internațional în domeniul pădurilor. În prezent coordonează un proiect național de cercetare și este responsabil pentru pachetele de lucru în două proiecte internaționale de cercetare.