Livia Stan

    Între 2011 și 2016, Livia Stan a fost Directorul Direcției Generale Ajutor de Stat, Practici Neloiale și Prețuri Reglementate din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, gestionând un portofoliu de aproximativ 3,5 miliarde de euro proiecte de investiții finanțate prin măsuri de ajutor de stat care au generat mai mult de 25.000 noi locuri de muncă la nivel național. Printre beneficiarii măsurilor de sprijin cu care Livia a lucrat se numără Renault, Ford, Daimler, Bosch, Pirelli, Arctic, Microsoft, etc.

    Începând cu anul 2003, Livia a ocupat diverse funcții în administrația publică centrală în cadrul Ministerului Transporturilor, Ministerului Integrării Europene și Ministerului Finanțelor Publice, deținând inclusiv funcția de Secretar General al Ministerului Sănătății (2016).

    Între 2017 și 2019, Livia a deținut poziția de Director în cadrul Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică a PwC România, făcând parte și din echipa integrată de servicii pentru sectorul public, iar în prezent este consultant independent implicat în diverse proiecte internaționale alături de instituții precum Reprezentanța CE la Kiev (Ucraina), Banca Europeană de Investiții, Banca Mondială etc.

    Livia este licențiată în drept (2002), absolventa unui program de master în guvernarea electronică (2008) și a urmat studii post-universitare în management urban la Universitatea Erasmus din Rotterdam (2004). Ea are o experiență bogată în structurarea, contractarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană pre și post-aderare, a susținut sesiuni de training în domeniul concesiunilor, achizițiilor publice și ajutorului de stat și a participat la elaborarea legislațiilor specifice în materia achizițiilor publice, concesiunilor și ajutorului de stat în România și Republica Moldova.