Miruna Drăghia

  A absolvit Facultate și Master în Urbanism, cu specializare în Amenajarea Teritoriului și Dezvoltare Regională, în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism & Ion Mincu și este în prezent doctorand în cadrul aceleiași universități.

  Preocupările de cercetare se îndreaptă către problematica și instrumentarul specific planificării spațiale în cazul ariilor funcționale urbane.
  Lucrează ca urbanist într-o firmă de planificare urbană și teritorială, fiind Manager al proiectelor europene finanțate prin programe precum Orizont 2020, Interreg Danube, URBACT și UIA.

  Este implicată în scrierea și implementarea proiectelor privind dezvoltare urbană integrată, abordând tematici precum regenerarea urbană bazată pe elemente de patrimoniu cultural, mobilitatea, planificare participativă sau facilitatea integrării soluțiilor tehnologice în activități de management urban.

  Lucrează atât cu orașe din România, cât și din Europa (Atena, Bologna, Lisabona, Lyon, Torino, Vilnius, etc).
  A lucrat în activități de planificare urbană prin realizarea strategilor pentru orașe și zone metropolitane, iar în prezent este activă în domeniul proiectării, atât la scară urbană (PUZ-uri și PUD-uri), cât și la scară teritorială (PATJ-uri).