Tudor Roșca

    Și-a început viață profesională la vârstă de 19 ani, împărțind timpul între studii, antreprenoriat și voluntariat, activând predominant în domeniul tehnologic. Din 2007, a început să fie din ce în ce mai interesat de problemele de mediu, începând să studieze tehnologiile din domeniul energiei regenerabile și a combustibililor alternative.

    Pasiunea petru electromobilitate a apărut câțiva ani mai târziu, concomitant cu dezvoltarea acestei industrii la nivel global. În 2017 a achiziționat prima mașină elctrica și a încept să descopere foarte rapid care sunt limitările tehnologiei actuale și ce probleme întâmpină orice potențial electromobilist.

    Tudor a contribuit semnificativ la coagularea comunității posesorilor de autovehicule electrice, punând bazele “Asociației pentru Electromobilitate – AERO” pe care o și prezidează în prezent.

    Un susținător înfocat al tranziției către surse de energie regenerabilă și al renunțării la combustibilii fosili, caută constant modalități prin care să încurajeze achiziția și utilizarea de autovehicule electrice, încercând să convingă atât sectorul privat, cât și pe cel public să descopere avantajele economice și sociale care rezultă în urmă acestei tranzatii.